luni, 29 iunie 2015

Oul de gaina creste nivelul de testosteron

Dupa cum stiti, testosteronul este considerat hormonul anabolic in corpul uman. Lui i se datoreaza cresterea celulelor musculare (hipertrofie), densitatea osoasa, forta fizica, cresterea parului, agresivitate, nivelurile libidoului, dominarea etc.

Chiar daca acest hormon este produs de 10 ori mai mult de corpul unui comparativ cu cel al unei femei, atat barbatii, cat si femeile trebuie sa-si monitorizeze in permenanta nivelul de testosteron. Conform studiilor, nivelul de testosteron din corpul uman inregistreaza o scadere continua. Nivelul de testosteron este in prezent mai mic cu aproximativ 18% fata de cel inregistrat in urma cu 20 de ani. Ingrijorator este faptul ca aceasta scadere nu se mai inregistreaza doar la persoanele in varsta, ci a fost identificata inclusiv la copii - motiv pentru care unii medici recomanda monitorizarea nivelului de testosteron inca din copilarie pentru a se putea lua din timp masuri medicale acolo unde este cazul.



Consumul regulat de oua contribuie la mentinerea unui nivel optim de testosteron in organism.

Ce inseamna consum regulat? Evit sa raspund la aceasta intrebare pentru ca difera de la persoana la persoana. Cunosc persoane care consuma intr-o zi o omleta din 15 oua si sunt perfect sanatoase, dar si persoane carora nu le este recomandat sa consuma mai mult de 2 - 3 oua pe saptamana. Sfatul meu este sa aveti un stil de viata cat mai sanatos posibil si sa va consulati cu medicul de familie in aceasta privinta.

Atrag atentia asupra faptului ca pe unele site-uri de parenting exista articole care sustin ca aceasta scadere a nivelului de testosteron este benefica pentru ca cei mici sunt mai calmi, adolescentii sunt mai ascultatori, barbatii sunt mai putini violenti. Este adevarat. Dar, este la fel de adevarat si ca un nivel scazut de testosteron poate duce la infertilitate. Atentie foarte mare si la ce oua puneti in farfurie. Mai ales in farfuria fetitelor.

Voi cand v-ati verificat ultima data nivelul de testosteron? Dar pe al copiilor vostri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu